Causes and solutions for heating on the radiator and cooling on the bottom
1. There is gas in the radiator. A group of radiators have a few hot and some are not hot. For the bathroom radiator, the bottom is hot and the top is not hot, or there is a sound of water flowing in the radiator.
Solution: Open the manual exhaust valve on the radiator frequently to exhaust until there are no air bubbles in the outflowing water.
2. The valve of the water separator is not opened, some radiators are hot, some are not.
Solution: Check whether the valve of each branch on the water distributor is open, if not, screw the valve handle parallel to the branch pipe.
3. The temperature control valve on the radiator is not opened, and the radiator is not hot.
Solution: Check whether the temperature control valve of the incoming and outgoing water of the radiator that is not hot is opened. Clockwise is closed small (S direction), counterclockwise is open large (O direction).
4. The installation method of the radiator is wrong. Some of the radiators are hot, or only the mains below are hot. For example, the radiator with four openings is installed as bottom in and bottom out, the water will flow directly from the main pipe below, only the main pipe below is hot, and the radiator above is not hot, and the radiator with the bottom in and out is installed as top in and down out, and the Some pieces appear not to be hot.
Solution: Find the HVAC company that installed the radiator to reinstall or replace the radiator.
5. The radiator inlet and return water pipes are reversely connected. In the case that the main pipe is not reversed, the bottom of the radiator is hot before the top, and the heating effect is worse than normal.
Solution: Find the company that installed the radiator to adjust it.
6. The temperature control valve is blocked. The blocked radiator is not hot. Because the dirt in the system blocks the inner cavity of the thermostatic valve, water cannot pass through.
Solution: find a property or HVAC company to remove the thermostatic valve for cleaning or replace it with a new thermostatic valve.
7. The radiator or the system is blocked by stolen goods. All the radiators in the home are less effective than the previous year or period, or some radiators are not hot at all, especially those users who do not have filters installed on their outdoor mains.
Solution: Find the property to thoroughly flush the entire heating system in your home.
8. The heating main is reversed. The upper and lower radiators are heated first, and the upper part is heated later, and the temperature of the main pipe connected to the heat meter is lower than the temperature of the other main pipe. The reverse connection of the main pipe is very harmful, not only the heating effect of the radiator is poor, but also the heating water flows into the indoor heating system from the return pipe without a filter, and the radiator and pipes are easily blocked by stolen goods.
Solution: If the water supply of the riser is wrong, ask the property management company to adjust it; if it is just the reverse connection of the household supervisor, ask the company of the indoor heating system to adjust it.
9. The main filter is blocked by stolen goods. Each group of radiators in the home is hot at first, and after a period of time, most of the radiators gradually become less hot. Cause: The filter installed on the water inlet pipe in the pipe well was blocked by dirt.
Solution: find the property to clean the filter.
10. The pressure of the heating system is low. Some radiators in the room are hot, and some radiators are not hot, or they are not hot at all, or the effect is poor.
Reason: Generally, the heating pressure of the household should be not less than 0.3Mp (normally between 4-8Mp). When the heating is first started every year, because the property company is afraid of high system pressure, there will be a burst pipe and water leakage. When the situation occurs, there is a low-pressure trial operation stage. If the household pressure is still lower than 0.3Mp after 10 days of official heating, it is necessary to find a property company to solve it, but the radiator supplier cannot solve it.
11. The pressure difference between the inlet and the return water is small. The radiator is not hot, or some are hot and some are not, or the top of the radiator is hot and the bottom is not hot, etc. Turn off the other radiators, and only turn on the group of radiators that are not hot. If it is hot at this time, it means that it is caused by the small pressure difference between the goods under pressure.
The reason is: the pressure difference between the inlet and return water is small, the water flow speed is slow or simply does not flow. Generally, the difference between the pressure of the inlet water and the pressure of the return water is not less than 0.05Mp, otherwise , even if the pressure of the household water supply is high, due to the small pressure difference, just like a calm river without a drop, it cannot flow, and the heating effect is of course not good. Solution: find the property company to adjust the pressure difference of the household.
12. The heating water temperature is low. The radiator is not too hot, or although the radiator is a little hot, the indoor temperature has never reached the national standard of 18°C. Generally, the design standards for residential heating are: inlet water 80°C, return water 60°C, and room temperature 18°C, and the configuration of radiators is also based on this standard. If the water temperature is low, the heat dissipation of the radiators will be reduced, and the The heat load required to reach the indoor, of course, the indoor temperature will not rise.
Solution: find the property to increase the heating water temperature in the home to make it meet the design requirements.
13. The number of radiators is not enough. When the supply and return water temperature and pressure difference meet the design requirements, the surface temperature of the radiator is very high, but the indoor temperature has never reached the national standard of 18°C.
Solution: If the house has no energy-saving design, such as single-layer glass windows, add a layer of glass windows, or replace thicker curtains, etc. If the temperature is not enough, consider changing the power Big radiator.
